Karaktärer

Yoda

2016-05-30 22:34 #0 av: zimm

En sammanfattning av den mystiska jedimästaren Yoda. Spoilers från orginaltriologin och från prequeltrilogin förekommer.

Yoda föddes 896 BBY(before battle of Yavin)  på en avlägsen planet. Det finns inte så mycket skrivet om hans barndom och jediträning så vi hoppar framåt i historien. I filmen Det mörka hotet sitter han som högste ledare i jedirådet  och även alla andra filmer förutom i orgionaltriologin där han är i exil på planeten Dagobah efter republikens fall.

I jedirådet

Yoda är den visaste och starkaste ledare jedirådet har haft, och han har utkämpat två kända dueller en mot greve Dooku och en mot Kejsare Palpatine. I duellen mot sin gamle lärling Dooku så går han vinnare ut ur striden men det går sämre mot Palpatine fast jag tror inte att han förlorade varför kan ni se på en video på youtube(https://www.youtube.com/watch?v=p_MlklN5Imk).

I exil på Degobah

När Luke Skywalker har förstört den första Dödsstjärnan och Obi-Wan Kenobi har dött hänvisar Obi-Wan honom till Yoda på planeten Degobah. Där börjar Yoda Lukes jediträning. Än fast Yoda var stark i kraften så måste även hjältar dö någon gång också, Yoda dör när han är 900 år gammal på planeten Degobah.

Medarbetare på

Star Wars

Anmäl
2016-05-30 22:44 #1 av: Calcifer

Bara kollar, har du rättigheterna till bilden  annars måste jag ta bort.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2016-05-31 07:06 #2 av: zimm

Tog den från pixabay. För visst får man ta därifrån?

Medarbetare på

Star Wars

Anmäl
2016-05-31 09:28 #3 av: Calcifer

Ja, det får man! :)

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2016-06-09 00:30 #4 av: Grävlingen

#0 

Gillar Darth Sidious koreografi i episode 3. 



Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.